Tea Horvat se je v letu 2014 vpisala na VSŠ Celje v smer strojništva. Pred tem je zaključevala fakultetni študij geografije in italijanščine. Ker je na področju geografije zelo malo delovnih mest in ker jo je že od nekdaj zelo veselilo delo s tehniko je želela poiskati nove možnosti na področju inženirstva. Danes  je zaposlena v podjetju, kjer kot inženirka strojništva konstruira nove izdelke in uspešno sodeluje s sodelavci pri načrtovanju in proizvodnji tehničnih rešitev. Na VSŠ Celje  v programu Strojništvo je diplomirala v septembru 2017 in si s tem pridobila znanja za svoj novi poklic in naziv inženirka strojništva.

V novem tednik št. 35 je bil dne 31. 8. 2017 objavljen pogovor, v katerem Tea predstavi svojo dosedanjo študijsko pot. Z možnostjo študija strojništva je lahko uresničila svoje želje in si omogočila dobro in kreativno delovno mesto.

 

Novi  tednik št. 35 31-8-2017
Novi tednik št. 35 31-8-2017

V času študija na VSŠ Celje sej je Tea vključevala tudi v delo na projektih z industrijo. Bila je članica skupine študentov, ki so v letu 2014/15 v podjetju BSH Nazarje razvili novo rešitev za logistiko upravljanja s plastičnimi zaboji na montažni liniji. Študenti so izdelali kompletne načrte in 3D model regala.

Skupina študentov v kateri je sodelovala tudi Tea Horvat (Maja Lipuš, Klavdija Ropas, Sabina Kišek, Tea Horvat, Dejan Pirnat in Mirza Hodžić) je pod vodstvom mentorja predavatelja Petra Četine zasnovala rešitve, izdelala 3D model  in načrte za avtomatizacijo vračanja praznih zalogovnikov materiala na proizvodnji liniji BSH.  Cilj projekta je bil usmerjen v izboljšanje delovnih pogojev delavca in povečanju proizvodnje zaradi hitrejše menjave zabojnikov. Projekt je sestavljalo več razvojnih  faz od inicializacije problema, zahtev naročnika, proučitve tehnične in delovne zakonodaje,  koncipiranja možnih  rešitev, izbire optimalne rešitve in nato konstruiranja v 3D programskem paketu ProE in Creo. Izdelana je bila obsežna projektna dokumentacija, opravljenih več sestankov, analiz predlogov in predstavitev.

 


Novi tednik 35 intervju s Teo Horvat 31-8-2017.pdf  >>

Slika članka v novem tedniku številka 35 (31.8.2017).jpg >>

 

Skip to content