Poleg Matevža Rupnika, študenta Fakultete za naravoslovje, Univerze v Novi Gorici, je še sedmim slovenskim študentom uspelo priti med deseterico. V deskanju prostega sloga je Max Kralj Kos, študente Ekonomsko poslovne fakultete, Univerze v Mariboru, v disciplini halfpipe zasedel 5. mesto.

Ekonomsko poslovno fakulteto je v superveleslalomu zastopal tudi Ven Florjančič, ki je zasedel 7. mesto.

Na 9. mesto so se uvrstili deskar Jernej Glavan v paralelnem veleslalomu, sicer študent Višje strokovne šole, Šolskega centra Celje,  deskar prostega sloga Peter Podlogar (Ekonomska fakulteta, Univerze v Ljubljani) v disciplini slopestyle in ženska štafeta 3x5km v teku na smučeh v postavi Anja Žavbi Kunaver (Fakulteta za matematiko in fiziko, Univerze v Ljubljani), Nina Klemenčič (Fakulteta za organizacijske vede, Univerze v Mariboru) in Neža Žerjav (Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerze v Ljubljani).

Na 10. mesto sta se uvrstila Saša Brezovnik (Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije Celje) v slalomu in študent Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani, smučar prostega sloga Žiga Kovačič, v disciplini slopestyle.

Slovenska ekipa na odru ob zaključku univerzijade v Rusiji.

Zaključek 29. zimske univerzijade - Krasnojarsk 2019

Še zadnje slovo z z zaključka univerzijade 2019.
Še zadnje slovo z z zaključka univerzijade 2019.
Zaključna slovesnost.
Zaključna slovesnost.

Skip to content