Na skupnosti Višjih strokovnih šol Slovenije ugotavljajo, da se vpis v tehniške višješolske študijske programe povečuje.

Večje zanimanje študentov vidijo predvsem v dejstvu, da jim višja strokovna izobrazba odpira vrata do zaposlitve. Maja Lipuš po končanem magistrskem študiju ni našla zaposlitve, zato se je vpisala v program strojništva na Višji strokovni šoli Šolskega centra Celje. Ker na višjih strokovnih šolah del izobraževanja –  vsako leto po dva meseca, poteka tudi v podjetjih je s pomočjo dvomesečnega usposabljanja v podjetju, kot večina študentov višjih strokovnih šol hitro našla zaposlitev v podjetju. Sedaj je zaposlena v podjetju BSH Hišni aparati, d.o.o. 

O svojih izkušnjah s šolanjem in iskanjem zaposlitve je spregovorila tudi za RTV Slovenijo.

Tudi podjetja so z izvajanjem praktičnega izobraževanja v podjetjih, ki ga organizirajo Višje strokovne šole, zelo zadovoljna, saj v tem času lahko študent dobro spozna novo podjetje, podjetje  pa že pred zaposlitvijo odkriva v študentu tista močna področja znanja in osebnostnih lastnosti, ki bodo na novem delovnem mestu dala največ sinergije za uspešno rast tako podjetja, kakor zaposlenega.

Več o zanimanju študentom za vpis v VSŠ si lahko ogledate tudi v arhivu oddaj RTV4D televizije Slovenija.

 

 

 

 

 

 

Skip to content