V okviru MIC – Medpodjetniškega izobraževalnega centra  ŠC Celje, je 15. 12. 2017 potekala v šolskih avtoservisnih delavnicah  predstavitev novih orodij in tehnologij za popravilo aluminijastih delov karoserij motornih vozil.  Študentje višje strokovne šole programa Avtoservisni menedžment, ki so se udeležili teh delavnic, bodo kmalu postavljeni  v vlogo vzdrževalcev novih vozil, ki imajo karoserijske dele iz aluminija. Pri tem delu pa bodo morali uporabljati specialna orodja, tehnologije in veščine, zato jih v okviru predavanj in laboratorijskih vaj vključujemo v podjetniško izobraževalno okolje.

Podjetje KOCH iz Trzina je predstavilo sodoben varilnik in spoter, francoskega proizvajalca T3, za popravilo aluminijaste pločevine. Naš diplomant prve generacije študentov, Klemen Ravnikar, zaposlen na Avtocommerce Ljubljana, je kot certificirani strokovnjak za popravilo  aluminijastih prestižnežev, predstavil nekaj izkušenj glede pridobivanja certifikatov za delo z aluminijem in popravili aluminijastih karoserij ter specifike orodij v delavnici, namenjeni izključno za popravilo aluminijastih delov vozil.

Tomaž Vreček, vodje servisa karoserijskih popravil Avtocommerce Ljubljana  je predstavil postopke pridobivanja certifikatov za delavnico in zaposlene ter na konkretnih primerih preko prezentacije predstavil in prikazal zahteve glede varnosti med popravili, spoštovanja predpisane tehnologije popravil in možnih posledic nestrokovnih popravil, ki jih lahko občuti vsak lastnik vozila z aluminijasto karoserijo, ko nima preverjene zgodovine.

 

mag. Matej Ozebek

Skip to content