Naš študent Jernej Glavan na univerzijadi v Rusiji.

Naš študent Jernej Glavan , ki obiskuje prvi letnik  VSŠ Celje v programu mehatronika se je udeležil tekmovanj v okviru 29. zimske univerzijade v Krasnojarsku v Rusiji. 

DESKANJE NA SNEGU

 

JERNEJ GLAVAN

Šolski center Celje / Višja strokovna šola

disciplini na ZUNI2019:  alpski slog: paralelni slalom, paralelni veleslalom

član univerzitetne reprezentance: prvič

klub: Sport klub M-Celje

Slovensko zastavo je na mimohodu držav nosil 24-letni študent Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani Žiga Kovačič, ki nastopa v smučanju prostega sloga.Slovenska univerzitetna reprezentanca, ki šteje 29 članov, je bila ena od 58 držav, ki so se predstavile na mimohodu držav.

Člani slovenske univerzitetne reprezentance na 29. zimski univerzijadi v Rusiji 2019.

Člani slovenske univerzitetne reprezentance na 29. zimski univerzijadi v Rusiji 2019.

Na spektakularni otvoritvi, ki bi jo lahko postavili ob bok otvoritvam olimpijskih iger, je predsednik Rusije Vladimir Putin nagovoril zbrane in uradno odprl prvo zimsko univerzijado v Rusiji.

Najštevilčnejša delegacija letošnje univerzijade pa je razumljivo domača reprezentanca, ki šteje kar 293 športnic in športnikov.
Rdeča nit bogatega programa, ki je trajal dve uri in pol je bila bogata kulturna dediščina, ki jo premore Sibirija. Predstavilo se je več kot 1000 nastopajočih, ki so ponazorili Sibirijo od starodavnih bitij in narodov, do sodobnega pogleda Rusije na svet.

Poleg predsednika Rusije Vladimirja Putina, ki je univerzijado uradno odprl, sta zbrane nagovorila še predsednik mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) Oleg Matjtsin in preko video konference predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach.

Del prireditve je bil tudi prižig ognja. Baklo so v dvorana prinesli znani Ruski športniki, med katerimi so bili nekdanja igralka tenisa Dinara Safina, dvakratna olimpijska prvakinja Svetlana Korkina in 10-kratni svetovni prvak v bandyju (vzhodnjaška različica hokeja na ledu) Sergej Lomanov.

Več o dogojanju in doseženih rezultatih si preberite na spletni strani Slovenske univerzitetne športne zveze – SUSA.

Nazaj