V sredo 22. maja 2024 smo na Šolskem centru Celje in Višji strokovni šoli gostili predstavnike podjetja AUDAX in sodelujoče dijake in študente AUDAX natečaja iz vse Slovenije. Predstavniki AUDAXA so kot organizator natečaja poudarili že dolgoletno dobro sodelovanje s šolami, zato so prvič želeli izvesti podelitev nagrad in razglasitev rezultatov tekmovanja na eni od šol s katerimi sodelujejo. Tokrat se je vabilo odzval Šolski center Celje, ki dal na voljo prostore za dogodek.

Zbrane udeležence je pozdravil tudi ravnatelj VSŠ mag. Matej Ozebek, ki je poudaril pomen znanja uporabe novih naprednih tehnologij pri učinkovitem in hitrjšem snovanju in konstruiranju tehničnih rešitev.

V okviru prireditve smo za vse udeležence prireditve na šoli organizirali tudi ogled naših laboratorijev, učilnic, delavnic in raznovrstne tehnične strojne in programske opreme s katero si pomagamo pri poučevanju mladih dijakov in študentov. Že vrsto let poleg poučujemo tudi delo s programsko opremo za 3D modeliranje Creo, EMX, … Več >>

Mladi udeleženci so sodelovali pri izdelavi različnih projektov 3D modeliranja v programih Oneshape in Creo.

Med zmagovalci in prejemniki nagrado je bil tudi predstavnik ŠCC  Matija Slapšak s projektom Aviokopterja. Njegov mentor je bil Martin Amon.

Podroben opis dogodka in pregled zmagovalcev si lahko preberete v novicah, ki so jih objavili v podjetju AUDAX na temo natečaja.

(https://ti.audax.si/novica/rezultati-audax-natecaja-2024-572)


V priloženi galeriji pa si lahko ogledate nekaj slik s prireditve.

Skip to content