Mehatronika je interdisciplinarna veda, ki združuje strojništvo, elektrotehniko in računalništvo.

Obstaja veliko razlogov, zakaj se odločiti za študij mehatronike, nekateri od njih so:

1. Zaposlitvene možnosti: Mehatronika je zelo iskano področje z veliko zaposlitvenimi priložnostmi v različnih panogah, kot so avtomobilska industrija, proizvodnja strojev, vzdrževanje proizvodnih linij, medicinska tehnologija itd.
2. Interdisciplinarnost: Mehatronika združuje več področij, kar omogoča študentom pridobitev znanja in veščin iz različnih strokovnih področij. To omogoča študentom, da razvijejo celovit pristop k reševanju kompleksnih problemov.
3. Inovativnost: Mehatronika je področje, ki se hitro razvija, kar omogoča študentom sodelovanje pri razvoju inovativnih rešitev za nove izzive.
4. Raznolikost delovnih mest: Mehatroniki lahko delajo v različnih panogah in na različnih delovnih mestih, od razvoja novih izdelkov do upravljanja in vzdrževanja naprednih strojev.
5. Globalne priložnosti: Mehatronika je področje, ki se hitro širi po vsem svetu, kar omogoča študentom, da imajo priložnosti za delovno prakso in kasneje tudi za zaposlitev v tujini.
6. Dobro plačana delovna mesta: Znanje in veščine, ki jih pridobijo mehatroniki, so zelo cenjene na trgu dela.


V torek, 14. 2. 2023, smo za dijake programa računalništvo na Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in računalništvo pripravili predstavitev poklica inženir mehatronike in možnosti študija na programu mehatronike Višje strokovne šole Šolskega centra Celje. Predstavitve se je udeležilo okoli 120 dijakov.

 

Skip to content