Študentje prvega letnika strojništva (tretja skupina) smo se v okviru predmeta Poslovno komuniciranje in vodenje s predavateljico dogovorili, da izpeljemo nekaj laboratorijskih vaj v drugačnem okolju.

S pripravami smo začeli že v predavalnici, kjer smo pri vajah iz timskega dela poskrbeli za vso organizacijo naše poti in bivanja.  V petek, 15.10.2021, smo se takoj po predavanjih odpeljali proti Primorski, kjer smo si v Čepovanu najeli hišo, v kateri smo delali, prespali in si tudi sami kuhali.

Tu smo se naučili, kako argumentiramo svoje trditve in kako zgradimo svojo predstavitev. Pripravili smo si Power Pointe, ki jih je predavateljica pregledovala in nekaterim svetovala še zadnje popravke kar med našim kuhanjem večerje, naslednje jutro pa smo izpeljali predstavitve, jih posneli in se čudili svojim nezavednim napakam, ko smo pregledovali posnetke naših nastopov.

Vadili smo tudi pripovedovanje zgodb. Tudi, če je na prvi pogled videti, da moramo poslušalcem našteti le nekaj ključnih sporočil, je dobro, da okrog njih spletemo zgodbo. Tako si lažje zapomnimo našo predstavitev, poslušalcem bo tak govor bolj zanimiv, pa tudi bolje si bodo zapomnili, kar smo jim sporočili.

V teh dveh dneh smo se s sošolci dobro spoznali, si pomagali pri vajah, se zabavali in smo sedaj bolj povezani in pripravljeni na sodelovanje v nadaljevanju študijskega leta.

Skip to content