🤙🏼 Leto je naokoli in spet vas vabimo, da se nam pridružite na nepozabni izkušnji izmenjav po Sloveniji in tujini. 🌍

Si mlad, poln energije, rad potuješ✈️, si v stiku z naravo🐮, ali pa te zanimajo stroji🚜? Vse to, in še veliko več te čaka na izmenjavi. Tekom izmenjave se lahko naučiš samostojno premagovati številne izzive, kar ti bo zagotovo koristilo v življenju.

Mladi, izkoristite to priložnost kajti lahko s tem pridobite ogromno novih znanj, izkušenj in prijateljstev! Vsi ki so že bili na izmenjavi so povedali, da bi jim bilo žal, če se izmenjave ne bi udeležili. To je res neponovljiva izmenjava, ki jo lahko doživiš samo preko naše organizacije.

.

‘𝒟𝑜ž𝒾𝓋𝑒𝓉𝒿𝑒, 𝓏𝓃𝒶𝓃𝒿𝑒 𝒾𝓃 𝓅𝑜𝓋𝑒𝓏𝑜𝓋𝒶𝓃𝒿𝑒 𝓁𝒿𝓊𝒹𝒾 𝓃𝒶 𝓅𝑜𝒹𝑒ž𝑒𝓁𝒿𝓊 š𝒾𝓇𝑜𝓂 𝓈𝓋𝑒𝓉𝒶,’ pravi Tjaša, ki je bila lani kot IFYE v ZDA. 👩🏻‍🌾

.

Zveza slovenske podeželske mladine je članica mednarodne organizacije IFYE (International Farm Youth Exchange- mednarodna izmenjava podeželske mladine), preko katere se naši člani lahko odpravijo na mednarodne izmenjave. Izmenjava traja od 2 tednov do 3 mesecev, odvisno od ponudbe države partnerice. V tem času udeleženci dodobra začutijo utrip države, saj jih družine, pri katerih bivajo, gostoljubno sprejmejo medse. 

V Sloveniji so prejšnja leta izmenjave delovale pod okriljem ZSPM, letos v letu 2023 pa se je tudi pri nas na novo ustanovila organizacija IFYE, kjer bodo potekale mednarodne izmenjave.

Iz tujine nam letos že mahajo in vabijo v Švico, Nemčijo, Avstrijo in ZDA .

Prijave za v tujino zbiramo le do 1️⃣9️⃣. marca. Prvi prijavljeni imate prednost, saj poznate rek: ‘𝐾𝑑𝑜𝑟 𝑝𝑟𝑣𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑑𝑒, 𝑝𝑟𝑣𝑖 𝑚𝑒𝑙𝑗𝑒’.

Si se že odločil, ali te zanima še kaj več? Več si lahko prebereš na spodnji povezavi, zraven pa šo še vtisi od naših lanskih IFYE-jevcev.🧑‍🌾

Več si preberi 👉🏼 https://zspm.si/gremo-v-svet/

https://zspm.si/category/mednarodno-sodelovanje/ifye/ 

https://zspm.si/moje-ifye-zivljenje-v-zda/

https://zspm.si/izmenjava-v-svici-2022/

https://zspm.si/v-svico-po-nove-izkusnje/

 

TUKAJ se pa le 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐚𝐯𝐢 👉🏼 https://forms.gle/LYHH2qsvS1rSqEhr7  

🧑🏼‍🌾 Morda se na izmenjavo ne bi odpravil/a in bi vseeno bil/a del tega? Prijaviš lahko svojo kmetijo kot kmetijo gostiteljico, prijavi tukaj 👉🏼https://forms.gle/q2toP9DvEtd1ttQZ7 

Za več ℹ️ smo na voljo preko maila 👉🏼 ifye@zspm.si

Če pa bi se rad osebno slišal z mladimi iz podeželja, ki so že bili na izmenjavi, in ti lahko iz prve roke povedo svojo izkušnjo, pa nam le javi. Saj bi radi, da to našo izkušnjo podoživi še kdo drug.

#mladivsvet #zspm #podeželskamladina #ponosnimladispodeželja #IFYESlovenija #mednarodnosodelovanj #gremovsvet #ifyeusa #ifyeswiss #ifyeaustria #ifyegermany

 

  Tadej Drnovšek

koordinator družin gostiteljic

M.: +386 70 250 506

A.: Celovška 43, 1000 Ljubljana

Skip to content