Letos bo že 56. MOS – Mednarodni obrtni sejem v Celju, ki želi vedno znova povezati podjetnike in gospodarsto ter šole, dijake in študente.

Študenti VSŠ Celje se bodo tudi letos udeležili sejma, kjer je priložnost navezati nove stike z delodajalci, obrtniki, inovatorji ter se pogovoriti tudi o bodoči delovni karieri v katerem od sodelujočih podjetij.

V okviru sejma tudi šole na različne načine predstavijo svoje delo, študijske programe, uspehe med svojimi študenti in raziskovalci.

Na VSŠ smo preko programov izobraževanja povezani z dejavnostmi na področjjih:

AVTOSERVISNEGA MENEDŽMENTA,

GRADBENIŠTVA,

STROJNIŠTVA in

MEHATRONIKE.

VSŠ je preko diplom, ki jih ob zaključku delajo njeni študenti močno vpeta v gospodarstvo celjske regije in tudi širše v slovenskem in mednarodnem okolju. 

V 27 letih delovanja višje strokovne šole je na naši šoli diplomiralo 2.869 diplomantov v petih višješolskih programih.

Na sejmu je tudi priložnost, da se predavatelji srečamo z mnogimi svojimi nekdanjimi študenti, ki so zaposleni v raznovarstnih podjetjih, ki razstavljajo na 56.MOS-u.

Organizatorji sejma za letos poudarjajo predvsem posebej zanimive vsebine povezane tudi s šolami v okolici in sicer:

Festival poklicev: Priložnost za spoznavanje razlicnih poklicev in prakticnih prikazov, kar bo potekalo v sodelovanju z javnim zavodom Center RS za poklicno izobraževanje (CPI)
Tekmovanje mladih strokovnjakov v poklicnih spretnostih SloveniaSkills 2024: Tekmovanje v 13-ih poklicnih panogah, ki vkljucujejo frizerstvo, slikopleskarstvo, kuharstvo,
strežbo, cvetlicarstvo, aranžerstvo, kamnoseštvo, mehatroniko, IKT, razvoj spletnih strani, pohištveno in stavbno mizarstvo ter CNC rezkanje.
Ulica obrti: Predstavitve obrtniških poklicev in interaktivne delavnice.
Poklicna orientacija oz. karierno svetovanje: svetovanje o izbiri poklicne poti, učenje izpolnjevanja Europass življenjepisa, predstavitev izobraževalnih programov in šol
Vajeniška pisarna: informacije o vajeniški obliki izobraževanja.
Digitalna avenija: predstavitev poklicev prihodnosti v visoki tehnologiji in digitalizaciji v
organizaciji Tehnološkega foruma Slovenije.
Kadrovske priložnosti: Srecanje z morebitnimi delodajalci za dijake in študente.

Več si lahko preberete tudi na uradni strani Celjskega sejma >>

 

Nasvedenje torej na 56. MOS med 18. in 22. septembrom.

 

Skip to content