ERASMUS+ – Mobilnost predavateljev VSŠ z namenom usposabljanja 2021

»3d-Anwendungen im Schulunterricht«

 

Beljak 2. 10.2021 – 8. 10. 2021

 

V študijskem letu 2020/2021 sem sodelovala v mednarodnem projektu s partnersko šolo HTL Villach (Višja tehniška republiška izobraževalna in izpitna ustanova Beljak) z namenom posodobitve strokovne terminologije nemškega jezika in novo dodatno različico online. Skupaj s predavatelji še treh višjih strokovnih šol iz Celovca, Berlina in Rosenheima smo  v okviru Erasmus + projekta izvajali nadgradnjo učnega procesa.

Na HTL Villach smo izpeljali demo različico izvajanja strokovnih terminov iz gradbeništva in informacijske komunikacijske tehnologije z namenom, da izpopolnimo področje besedišča, da pridobimo čim več novega strokovnega znanja s področja besedišča in izrazoslovja v tehnični nemščini. Ustvarili smo slikovni material za usvajanje terminov pri predmetu Strokovna terminologija v tujem jeziku. S tujimi kolegi predavatelji smo nadgradili online gradivo za strokovne predmete in učne priprave za nova znanja in pristop za delo s študenti pri usvajanju tehniškega jezika.

Projekt mednarodne posodobitve učnega procesa je potekal od 2. 10. do. 8. 10. 2021 in nam je omogočil snovanje nove mreže treh šol za strokovno podporo pri pripravljanju in izvajanju predavanj z novimi oblikami poučevanja online.

Rezultat projekta mednarodnega sodelovanja iz strokovnega področja tehničnega jezika v gradbeništvu je zahtevna posodobitev podajanja in usvajanja terminov v različici online; zaradi koronavirusne pandemija Kovid 19, ki je narekovala takšno posodobitev.

 

Darja Kapus

 

Skip to content