Po odloku Vlade RS in priporočilih MIZŠ se bo študijski proces v študijskem letu 2021/2022 izvajal na šoli v živo, pod pogojem PCT (ali prebolevnost ali cepljenje ali testiranje), kar velja za študente in zaposlene. Osebe, ki niso prebolele covida ali pa se niso cepile, se morajo samotestirati, in sicer enkrat tedensko s testom HAG za samotestiranje in izpolniti izjavo v elektronski aplikaciji. Samotestiranje je oblika presejalnega testa. Študentu pripada pet brezplačnih testov HAG za samotestiranje na mesec, ki jih pridobi v lekarni ob predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja, potrdila o šolanju in osebnega dokumenta. Če je študent tujec in nima kartice zdravstvenega zavarovanja, predloži potrdilo o šolanju in osebni dokument.

Opravljeno testiranje s testom HAG za samotestiranje velja za študij, študijske obveznosti in bivanje v študentskem-dijaškem domu.

V primeru poslabšanja epidemiološke situacije se bomo odločili o načinu izvajanja študijskega procesa oziroma morebitnih dodatnih ukrepih. Izvajanje študijskega procesa mora potekati v okviru standardov varnosti in zdravja ter predpisov iz naslova izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev okužb z virusom SARS-CoV-2 (razkuževanje rok in delovnih površin ter opreme, zračenje, nošenje maske, varnostna razdalja).

Skip to content